Peuterstappen
Dansen, schminken, zingen en springen. Dat is Peuterstappen! Speciaal voor peuters van 2,5 tot 4 jaar, waarin samen dansen en plezier maken voorop staat. Met leuke muziek leert je kind spelenderwijs welke mooie bewegingen je allemaal kunt maken met je armen en benen. Het stimuleert de motorische en muzikale ontwikkeling van je kind.
De eerste les van je kind mag je blijven kijken. De volgende lessen zijn in het belang van de kinderen zonder ouders erbij. Zo kunnen de kinderen zich optimaal concentreren en voelen ze zich vrij.

Kleuterdans
In deze les leert je kind spelenderwijs de basisbeginselen van de dans. Er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de coördinatie, improvisatie en creativiteit. Voortbewegen zoals rennen, huppelen, hinkelen, springen, draaien, maar ook samenwerken in groepjes spelen hierbij een grote rol.
Klassieke Dans
Door middel van grondoefeningen en bewegingsoefeningen aan de barre wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de coördinatie, souplesse en creativiteit bij kinderen. Improvisatie en ritmisch bewegen spelen hierbij een grote rol.
.
Kidsswing
Kids Swing combineert een klassieke techniek met modern Jazz. Spelenderwijs leggen we een dansbasis, waarbij houding, vocabulaire, expressie en (dans)plezier centraal staan. Er wordt veel aandacht besteed aan de houding, placering, kracht, virtuositeit en souplesse. Ook wordt gewerkt aan uitstraling en presentatie.
Jazz Dance
Jazz Dance is verrassend en onvoorspelbaar. Je maakt kennis met de basistechnieken van de Jazz Dance, die tot een geheel worden samengevoegd in oefeningen die daarna uitgroeien tot snel variërende Jazz Dance-combinaties. Ook komen houding, coördinatie, lenigheid en spierversterkende oefeningen aan bod in een dansante vorm.
Klassiek Volwassenen
In deze les wordt uitgebreid gewerkt aan alle aspecten van klassiek ballet: uitdraai, voeten- en benenwerk, houding, elegantie, inleving en muzikaliteit.
Daarnaast wordt er aandacht besteed aan buikspieren en ademhaling. Met een twist van Vanessa, niet te stijf, variatie in muziek en vooral verantwoord en lekker bewegen.
Het niveau loopt uiteen van beginners tot gevorderden, vandaar dat voor deze les enige dansachtergrond aan te bevelen is.
Dansconditie volwassenen
Dansconditie is een bewegingsles waarin de oefeningen gebaseerd zijn op verschillende danstechnieken. Een prima manier om dansen te combineren met het verbeteren of op peil houden van je conditie! Behalve diverse danstechnieken komen lichaamsbewustzijn, ontspanning en ademhaling aan bod. Doel van de les is het vergroten van kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatievermogen.
Back to Top